Stillpoints Hrvatska: pribor za sobnu akustiku

Stillpoints Hrvatska: pribor za sobnu akustiku

Stillpoints je američka tvrtka koju je 2002. godine pokrenuo tim izuzetno iskusnih profesionalaca sa dugogodišnjim stažem u audio industriji (Paul Wakeenb – dugogodišnji distributer HiFi opreme u SAD-u, Larry Jacoby – jedan od legendarnih osnivača tvrtke Wadia, a u ekipi je i jedan od istaknutijih bivših Wadia inženjera – Deb Folz ), a specijalizirali su se za dizajn i proizvodnju najsofisticiranijih, tehnološki najnaprednijih, te u svakom slučaju do danas najučinkovitijih sustava za kontrolu vibracija i rezonancija. Zajednički zadatak svih njihovih proizvoda je preuzeti sve vibracije i rezonancije s tretiranih komponenti, procesuirati ih na adekvatan način ovisno o kojoj se kategoriji sustava radi (šiljci, podlošci, police, klampovi, itd.), te ih u konačnici u potpunosti eliminirati.

Stillpoints šiljci, podlošci, police, klampovi

U tu svrhu primijenjeno je više patentiranih tehnika i tehnologija, čiji je cilj kontrola vibracija i rezonancija te njihovo usmjeravanje ka pretvorbi u toplinsku energiju, što u konačnici znači i njihovu eliminaciju, tj. otklanjanje njihovog pogubnog utjecaja na visoko-vjernu reprodukciju zvuka. Za konstrukciju su korištene provjerene kombinacije najboljih materijala, koje zajedno čine vrlo složenu internu strukturu Stillpoints proizvoda. No, rezultati su fantastični i neupitni, učinkovitiji od svih dosadašnjih proizvoda iste i slične namjene. Znatna sonična unaprjeđenja, kako svake pojedine komponente, tako u konačnici i audio sustava u cjelini, odnose se na mikro i makro dinamiku, zvučnu sliku, transparentnost, prirodnost, zrak, noise-floor, harmoničku strukturu i timbar, brzinu tranzijenata, kontrolu i definiciju, tj. praktično svaki relevantni parametar HiFi reprodukcije zvuka.

Dosadašnja iskustva pokazuju da promjene znaju biti izraženije nego prilikom zamjene neke od klasičnih komponenti u sustavu. Da se doista radi o iznimno učinkovitim proizvodima pokazuje i sve veći broj drugih audio proizvođača koji prilikom prezentacija svojih modela koriste Stillpoints komponente, a mnogi od njih razmatraju i mogućnost implementacije nekog od Stillpoints modela kao standardne ili eventualno dodatne opreme svojih proizvoda.

Osim toga, za Stillpoints sustave interes su iskazali i neki svjetski poznati proizvođači glasovira, ispituju ih i u zdravstvene svrhe, a proučavaju ih i na prestižnim američkim sveučilištima.

Proizvodi tvrtke Stillpoints su od 2012. godine dostupni u Hrvatskoj posredstvom ekskluzivnog distributera Sigma Audio Koncept.

Stillpoints ponuda