Micromega Hrvatska: MyDAC, Pojačala, CD Playeri

Micromega Hrvatska: MyDAC, Pojačala, CD Playeri

Francuska tvrtka Micromega oduvijek je objedinjavala vrhunske zvučne domete, funkcionalnost i izvrsnu vrijednost za uložena sredstva. Poznati po inovativnim rješenjima koja probijaju ustaljene cijena/performanse barijere, ovoga su puta s novim MyDAC modelom uspjeli nadmašiti i sami sebe. Kritičari i recenzenti diljem svijeta koji se svakodnevno susreću sa brojnim audio uređajima svih mogućih cjenovnih klasa, ostali su šokirani soničnim mogućnostima ovoga uređaja, uz pomalo cinične komentare kako se radi o iznimnim performansama za cijenu kikirikija. Poznati Robert Harley iz The Absolute Sound-a proglasio ga je budućom legendom, uspoređujući ga s legendarnim NAD 3020 pojačalom.

MyDAC digitalni audio konverter u svojem malenom, elegantnom i dizajnerskom ABS kućištu (dimenzija 140 x 140 x 35 mm i mase 300 grama) koje je konstruirano tako da spriječi nepoželjne elektromagnetske utjecaje i interferencije, a može biti crne ili bijele boje, donosi najnapredniju tehnologiju kada su u pitanju suvremeni (Hi-Res) DAC-ovi. USB sučelje funkcionira u asinkronom modu i prihvaća digitalni audio signal sve do 192 kHz/24 bit formata, a to podržavaju i po jedan koaksijalni i optički digitalni ulazi koji su na raspolaganju. Upotrebljen je provjereni Cirrus Logic CS4351 DA čip. Nepoželjni jitter reduciran je na najmanju moguću mjeru primjenom dva vrlo precizna generatora takta (tzv. master clocka) s pripadajućim niskošumnim napajanjima. Jedan je zadužen za grupu frekvencija baze 44,1 kHz (88,2 kHz i 176,4 kHz), a drugi za grupu frekvencija baze 48 kHz (96 kHz i 192 kHz). U ekstremno brzom i niskošumnom, te za ovaj uređaj posebno dizajniranom vanjskom napajanju (što je presedan u ovoj klasi), kao i na putu audio signala izbjegnuti su kritični elektrolitski kondenzatori. Također su u potpunosti odijeljena i zasebno dizajnirana napajanja digitalne sekcije i preostale elektronike. Promišljena topologija uz izostanak povratne veze na putu audio signala rezultira vrijednošću jitter-a manjom od 50 pS što je izvanredan rezultat u apsolutnim razmjerima (mnogi proizvođači čak izbjegavaju davati taj podatak). Odnos signal/šum veći je od 110 dB, a THD iznosi 0,002.

Lijepo dizajnirani rotacioni izbornik od anodiziranog aluminija na prednjoj strani uređaja s 4 pozicije nudi odabir aktivnog digitalnog ulaza kao i prebacivanje u standby mode. MyDAC zadovoljava sve moderne ekološke standarde uključujući i potrošnju koja je manja od 2,5 W dok radi, a manje čak i od 100 mW u standby-u. Vjerovali ili ne, MyDAC se kompletno proizvodi u domicilnoj zemlji tvrtke – Francuskoj.

Veliko nam je zadovoljstvo obavjestiti Vas da je Sigma Audio Koncept Micromega distributer za Republiku Hrvatsku.

Micromega ponuda