KEF Hrvatska: Zvučnici, Wi-Fi Zvučnici, Slušalice

Tvrtku KEF 1961. godine utemeljio je Raymond Cooke (1925-1995) u mjestašcu Nissen Hut i na početku joj je sjedište bio mali ovalni hangar (danas pretvorenom u muzej) lokalne tvrtke Kent Engineering & Foundry (odakle je izvedeno ime KEF) koja se bavila metalurgijom na obalama rijeke Medway u blizini Maidstonea, grofovija Kent. Cooke je kao bivši elektroinženjer BBC-a bio oduševljen eksperimentiranjem s novim materijalima i tehnologijama kojima je imao pristup, te ih je s ciljem reprodukcije zvuka na što je prirodnije mogući način, odnosno što je moguće vjernije izvorniku, uvijek nastojao primijeniti u procesima konstruiranja vrhunskih zvučnika.

Tako je od samih početaka pa sve do danas prepoznatljivi idiom tvrtke (Innovators in Sound) permanentna potraga za inovacijama koje će unaprijediti reprodukciju zvuka. Da bi tako dobivene spoznaje, za mnoge često neobične pa čak i kontroverzne, bile uspješno implementirane u praksi zaslužni su mnogobrojni nadareni inženjeri, od prvih suradnika Raymonda Cookea pa sve do aktualnih članova uspješnog KEF tima koji su tijekom godina potpisali čitav niz modela legendarnog statusa.

Doista bi teško bilo pobrojati sve autentične inovacije i patente, te posljedično modele zvučnika koje su iznjedrili tijekom više od pola stoljeća, a o njihovom značaju i vrijednosti dovoljno govore isto tako brojne nagrade i priznanja.

Samo neke od aktualnih ikona su Muon i Blade, kultni Egg (jaja), itd. Za KEF se kao jedno od danas najvećih imena audio industrije, bez zadrške može ustvrditi beskompromisna privrženost utemeljiteljskim načelima, tradiciji i neposustajućem nastavku kontinuiteta slavne prošlosti. Od tuda tolika popularnost i renome diljem svijeta, a svaki je njihov modela bez obzira na pripadajuću klasu jamstvo kvalitete i utjelovljenje navedenih izvornih načela.

Sigma Audio Koncept kao generalni zastupnik i distributer KEF zvučnika za Republiku Hrvatsku poziva Vas da dođete u naš izložbeni prostor na Jačkovini 37, te se i sami uvjerite u kvalitetu i kultni status koji KEF uživa već preko pola stoljeća!

KEF ponuda